De zorg van morgen: een waardevolle zorg

Terugblik

Hier vindt u lezingen, een verslag en een aantal video's die uitgesproken of getoond zijn tijdens de conferentie De zorg van morgen: een waardevolle zorg van 10 oktober jl. 

Lezing Pauline Meurs, inleiding tijdens de RVS-conferentie

De aanleiding voor deze conferentie is drieledig: Ten eerste: 10 jaar geleden is het zorgstelsel ingrijpend veranderd. Ten tweede: de laatste 5 jaar hebben ook in het teken gestaan van een verdere decentralisatie van de langdurige zorg en de maatschappelijke ondersteuning.En ten derde : de huidige discussie over de verworvenheden van het Nederlandse Zorgstelsel: gaat het goed, kan het beter, is het juist minder geworden? Lees verder voor de volledige lezing.

Interviews sprekers

Na afloop van de conferentie zijn de sprekers geinterviewd. Klik hier voor de interviews van:

Lezing Kees Vendrik

In dit congres staan wij stil bij het 10 jarig bestaan van ons nieuwe zorgstelsel. In haar blog Zorgen om de zorg en de toekomst van de zorg spreekt de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving over een paradox: ondanks de, internationaal vergeleken, goede prestaties van het zorgstelsel, is er sprake van een groeiend onbehagen in de zorg. Lees verder voor de volledige lezing. 

Verslag RVS-conferentie 'De zorg van morgen: een waardevolle zorg

In de sfeervolle ambiance van de Oude Zaal van de Tweede Kamer komen 180 mensen uit de volle breedte van de zorg samen. De dagvoorzitters Frenk van der Linden en Pieter Webeling heten iedereen welkom, en delen aan de hand van een persoonlijke anekdote - er zullen er nog vele volgen - hun eigen ervaringen met de zorg. Lees verder voor het volledige verslag.

Foto’s conferentie

Video terugblik

Korte sfeerimpressie van de conferentie.

Video's

Onderstaande video's zijn getoond tijdens de conferentie. 

 

 

Recente tweets
raadRVS
Gastblog MEE NL: meedoen als mensenrecht dezorgagenda.nl/gastblog-mee-nā€¦ #dezorgagenda
raadRVS
Jaarlijkse conferentie RVS, 10 oktober 2017. Thema zorg en ondersteuning in netwerken. Meld je nu aan via aanmelder.nl/conferentiervsā€¦
Alle tweets